Câștigă una din cele 10 burse Uniplaces!

Uniplaces burse

Cum ar fi ca semestrul următor să-l petreci într-o țară străină fără să ai grija cazării? Uniplaces pune la bătaie 10 burse pentru 10 studenți creativi!

Uniplaces, cel mai mare site de cazare online pentru studenți, a dat drumul celei de-a patra ediții Uniplaces Scholorship. Prin acest concurs, Uniplaces sprijină mobilitatea studenților, dar își dorește să încurajeze și actele benevole pe care studențiile le pot face unii pentru alții.

Cum particip la concurs?

În urma acestui concurs se vor alege 10 studenți din toată lumea, ce vor fi premiați cu 20,000 EUR, bani cu care aceștia își vor acoperi costurile cazării pentru un semestru întreg.

Pentru a participa la concurs trebuie să intri aici și să descrii cum a ajutat unul sau mai mulți colegi de-ai tăi o acțiune făcută de tine de bunăvoie. Aplicația ta poate conține poze sau videoclipuri care să ilustreze acțiunea pe care ai făcut-o.

Înscrierile sunt deschise până pe 16 Iulie 2017, iar câștigătorii vor fi desemnați pe 26 Iulie 2017.

Juriul

Anul acesta juriul este compus din opt membri de top. Șase dintre aceștia sunt reprezentați ai celor mai importate universități, instituții și organizații non-guvernamentale studențești din Europa:

 • Cristina Banita, Manager Comunicare – European Youth Card Association;
 • Grazia Cannarsa, Manager Cercetare și Informare  – Eurodesk;
 • Jovana Stankovic, Administator – Erasmus Student Network AISBL;
 • Nimesh Patel, Manager Dezvoltarea Fundației – The Class of 2020;
 • María Teresa Carballeira Rivera, Secretar Executiv – Compostela Group of Universities;
 • Kris Dejonckheere, Secretar General – UNICA (Network of Universities from the Capitals of Europe).

Co-fondatorul Uniplaces, Miguel Santo Amaro, și Dominique Montagnese, Directorul de Relații Instituționale, vor face parte din juriu de asemenea.

Originalitatea, autenticitatea și numărul de studenți ajutați vor fi doar câteva dintre criteriile care vor ajuta la alegerea câștigătorilor.

Ce a însemnat până acum experiența concursului?

În edițiile precedente au fost premiate o mare varietate de acțiuni. De exemplu, Manuela din Brazilia a predat limba engleză adolescenților palestinieni în teritoriile ocupate, în timp ce Ronnie a pus bazele unei organizații de tip grassroots în Uganda ca să-și susțină colegii. Bursele Uniplaces au demonstrat de-a lungul timpului cât de important este să se răspândească actele de bunăvoință, dar și oportunitățile pe care aceastea le oferă celor care au câștigat. Julia din Brazilia, o fostă câștigătoare, a evidențiat faptul că „această experiență mi-a deschis mult uși ca să spun mai departe ce am învățat, dar și să încurajez alte povești asemănătoare cu a mea.”

Experiența a oferit mai mult decât costul cazării pe un semestru. A stimulat foarte mult:

 • Independența: „Am simțit că am o capacitate mare să mă adaptez unui stil de viață nou.” – Laia
 • O minte deschisă: „Mi-a schimbat perspectiva în diferite moduri.” – Stephanie
 • Prietenia: „Este o călătărie imposibil de făcut de unul singur… este crucial să găsești un prieten pe viață.” – Maria
 • Împuternicirea: „Sunt mai puternică și mai independentă decât am crezut.” – Julia
 • Creativatea – 2 câștigători, Elena și Fernando, au început un canal de YouTube unde documentează experiențelor lor
 • Simțul aventurii: „Am atât de multe de explorat și descoperit.” – Manuela
 • Autoperfecționarea: „Încerc să fiu o versiune a mea mai bună în fiecare zi” – Manuela

Un an mai târziu, câștigătorii ediției 2016 au devenit voluntari activi în organizația Erasmus Student Network și lucrează în taberele de refugiați din Grecia. În final, experiența concursului i-a încurajat să continue să fie cordiali și să arate cât de departe îi poate duce acest lucru.

Despre Uniplaces

Uniplaces crează un brand global și de încredere pentru cazarea dedicată studenților. Încă de la înființare, în 2013, Uniplaces a devenit un site internațional într-o continua creștere pentru rezervarea online a cazării studenților.

Uniplaces a transformat căutarea cazării pentru studenți într-un proces mai ușor și mai sigur. De asemenea, site-ul asigură gazde a căror locuințe pot fi închiriate online de studenți din întreaga lume. Uniplaces lucrează îndeaproape cu universitățile și furnizorii profesionali de cazare și este susținut de investitori de top, precum Octopus Investments și fondatorii Zoopla și LOVEFiLM.