Crearea de punti de comunicare intre ONG-uri

Imagine de la vizita de schimb de ecperienta Crearea de punti de comunicare intre ONG-uri

Asociatia Euro<26 Romania a facilitat in Bucuresti, in perioada 28.10 – 1.11.2014, o vizita de studiu pentru 10 reprezentanti ai societatii civile si mass-media din Republica Moldova, Rusia si Ucraina. Scopul acestei vizite a fost de a prezenta exemple de buna practica din experienta organizatiilor din Romania si identificarea unor mecanisme de cooperare.

Organizatiile vizitate au fost selectate astfel incat sa poata oferi o imagine de ansamblu asupra unor domenii importante din Romania, cum ar fi economie sociala, mass-media, tineret, invatamant, management, afaceri europene, antreprenoriat. Printre organizatiile gazda se numara: Asociatia REACT, Sinapseria, Digi24 TV, CROS – Centrul de Resurse pentru Organizatiile Studentesti / Universitatea Alternativa, Moara de hartie (Comana), FNTM – Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri, WWF Romania, Impact Hub Romania, Institutul European din Romania si Centrul Europe Direct.

Vizita a creat un context relevant in care participantii au descoperit experiente valoroase in domeniile de mai sus mentionate si a reusit sa puna bazele unor relatii de colaborare pentru noi proiecte de viitor.

Eveniment organizat in cadrul proiectului ”Crearea de punți de comunicare între ONG-uri, asociațiile de business și mass-media din Moldova, Ucraina și Rusia pentru prevenirea conflictului din Transnistria”, desfasurat de catre Fundatia Est Europeana din Moldova, finanţat din sursele Comisiei Europene, inceput in luna noiembrie 2012.