Antreprenoriat Turistic Rural

Afis proiecte Euro26 Antreprenoriat Turistic Rural pentru tineri

Asociaţia Euro26 România, împreună cu partenerii săi Orion Human Technologies, Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu şi Era Ideas Travel, a lansat proiectul „ANTREPRENORIAT TURISTIC RURAL”, în cadrul Conferinţei de Presă ce a avut loc la Târgu Jiu, în data de 15 iulie 2014.

La eveniment au participat peste 100 de invitați, atmosfera evenimentului dovedindu-se un cadru ideal de întâlnire și discuții între reprezentanți ai autorităților locale, ai universității partenere, primari, organizatori, presă precum și beneficiarii direcți ai proiectului.

Invitații care au luat cuvântul, în cadrul evenimentului, au salutat inițiativa acestui proiect, văzând-o ca pe o oportunitate venită în sprijinul celor care vor participa la cursurile ce se vor desfășura în cadrul proiectului. Printre invitați și vorbitori în cadrul conferinței de lansare amintim: Sorin Arjoca – Subprefect de Gorj, Mihai Weber – Deputat de Gorj, Luminița Popescu – Decanul Facultatății de Inginerie din cadrul Universității „Constantin Brâncuși” Tg. Jiu, Niculescu Ana Maria – Director Executiv Adjunct AJOFM Gorj, Ciprian-Adrian Florescu – Vicepreședinte Consiliul Județean Gorj.

„ANTREPRENORIAT TURISTIC RURAL” este gândit să faciliteze integrarea pe piața muncii în activități non-agricole a persoanelor din mediul rural aflate în căutarea unui loc de muncă sau ocupate în agricultura de subzistență. Proiectul oferă servicii de informare și consiliere profesională, programe de formare profesională și de mediere în găsirea unui loc de muncă.

Proiectul este conceput pentru a răspunde situației dificile în care se află populația rurală din regiunile Sud-Vest Oltenia și Sud-Muntenia, respectiv numărul mare de șomeri și persoane inactive din mediul rural, calificarea deficitară a forței de muncă și o populație majoritară blocată în agricultura de subzistență, fără perspectivă socială și economică.

Proiectul a început din 31 martie 2014 și durează 16 luni.

Persoană de contact: Lavinia Stan

Responsabil de promovare și diseminare

e-mail: lavinia.stan@euro26.ro, tel: 0731 731 166

www.atr2014.ro

Proiectul este cofinanțat de Fondul Social European prin

Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Investește în oameni!

Pentru mai multe informații vizitați www.fonduri-ue.ro

ID PROIECT: POSDRU/135/5.2/S/125473

INFORMAŢII ADIŢIONALE

FONDUL SOCIAL EUROPEAN

Axa prioritară “Promovarea măsurilor active de ocupare”

Domeniul major de intervenție 5.2 „Promovarea sustenabilității pe termen lung a zonelor

rurale în ceea ce privește dezvoltarea resurselor umane și ocuparea forței de muncă”

Titlul proiectului: „Antreprenoriat turistic rural”

Beneficiar: Asociația Euro26 Romania

Parteneriatul în cadrul Proiectului:

Beneficiar

ASOCIAȚIA Euro26 ROMÂNIA este de 13 ani reprezentantul în România al European Youth Association, partenerul Consiliului Europei în Acordul Parţial pentru mobilitate în 38 de ţări, pentru peste 5 milioane de membri.

Asociația este un ONG ce se implică activ în activitățile ce vizează sprijinirea antreprenoriatului, colaborează cu experți în ocupare și formare profesională a forței de muncă. De asemenea, a derulat și a participat ca partener la diferite proiecte europene din domeniul POSDRU. Capacitatea de a redacta și implementa proiecte este dovedită prin participarea în numeroase proiecte naționale și internaționale.

De mai mult de 8 ani furnizor de formare, acreditat ANC, asociația a instruit peste 2000 de tineri și adulți care au absolvit cursurile cu diplomă acreditată, și a format câteva sute de traineri profesioniști.

Partenerul 1

ORION HUMAN TECHNOLOGIES este o societate comercială nou înființată, specializată în dezvoltarea de sisteme informatice de eLearning având un personal cheie cu experientă relevantă în domeniul dezvoltării de soluții software și managementul proiectelor romanești și europene.

Partenerul 2

UNIVERSITATEA “CONSTANTIN BRÂNCUȘI” DIN TÂRGU-JIU este instituţie publică, de stat, înfiinţată prin H.G. nr. 288/iunie 1992. În prezent este acreditată, având gradul „încredere” acordat la evaluarea ARACIS, prin Raportul Consiliului nr. 8092 din 01.09.2009.

Partenerul 3

SC ERA IDEAS TRAVEL SRL este un tour-operator ce oferă servicii în domeniul călătoriilor, transportului aerian, pentru turism individual, grupuri sau pentru oameni de afaceri și companii. Era Ideas Travel se adresează tuturor categoriilor de vârstă cu o gamă diversificată de programe turistice atât în țară cât și în străinătate.