Traininguri

Secventa cu oameni dintr-un training formare tineri adulti educatie nonformala

Euro26 Romania Sprijina tinerii in a adopta Formarea Continua ca un instrument de perfectionare si dezvoltare personala si profesionala. A dezvoltat un concept inedit de training. Participantii au ocazia pe parcursul zilelor de curs sa cunoasca un “Invitat surpriza“, un practician de succes in domeniul respectivului training. Ofera oportunitatea de a comunica si a ramane inerconectati cu trainerii si participantii prin indermediul acestui site. Ofera si programe dedicate pentru ONG-uri, Asociatii, Organizatii de tineret. Ofera participantilor, pe langa atmosfera prietenoasa si deschisa, propice invatarii si dezvoltarii, suport de curs si resurse viabile si de actualitate pentru consultari viitoare. Incepand din noiembrie 2007, Asociatia Euro26 Romania este acreditata de catre Ministerul Muncii, Familei si Egalitatii de Sanse si Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului ca furnizor de formare profesionala pentru organizarea diverselor programe de formare continua a adultilor – adica, si a voastra, adulti tineri sau tineri adulti. Ce inseamna acest lucru?

Pe intelesul tuturor, Asociatia Euro26 Romania organizeaza traininguri pentru orice tanar, student sau nu, care doreste sa obtina o diploma acreditata in unul dintre domeniile de mai sus.

Un training este mai mult decat un curs, pentru ca implica exersarea unor abilitati practice pe tema respectiva, astfel incat, dupa terminarea modulului de formare, participantul este capabil sa practice imediat cele invatate. De ce ai face si un training, cand toata tineretea ta este oricum plina de cursuri? Pentru ca prin intermediul acestora vei avea sansa extraordinara de a beneficia de cadrul oferit de educatia nonformala si de metodele specifice acesteia care sunt diferite de ceea ce faci tu la scoala – unde, de cele mai multe ori, scrii in banca cuminte, pana simti ca iti cade mana din incheietura, ceea ce dicteaza profesorul… Metodele educatiei nonformale sunt extraordinare pentru ca:

  • implica experienta ta anterioara pe care o valorifici in cadrul formarii.
  • implica nevoile tale de dezvoltare, asa cum le resimti tu in mod personal, in acord cu modul in care doresti sa evoluezi, personal si profesional.
  • implica participarea ta voluntara, adica nu te obliga nimeni sa vii sau sa urmezi aceste traininguri.
  • foloseste invatarea prin experienta, adica vei face/practica/trai/experimenta ceea ce se spune/explica/prezinta – vei obtine astfel cunostinte, dar mai ales iti vei dezvolta abilitati si iti vei forma noi atitudini – opinii si valori privind lumea.
  • sunt neierarhice, este o invatare de grup, suntem egali si invatam unii de la altii.

Sa ai o diploma acreditata te ajuta profesional la ceva? O diploma acreditata iti atesta competentele dezvoltate in cadrul programului de formare. Adica? Mai exact, diploma certifica faptul ca in cadrul unui modul ai obtinut noi cunostinte despre domeniul/tema respective, ti-ai dezvoltat noi abilitati, deprinderi, ca stii sa faci mai bine anumite aspecte in legatura cu domeniul respectiv si ca ti-ai format sau dezvoltat noi atitudini. Aceste componente ale competentei intr-un domeniu sunt prezentate in programul de formare si diploma pe care o vei obtine confirma ca le detii la finalul trainingului.