EHF-informații de bază

Modificările posibile includ schimbarea formatului în Liga Campionilor VELUX EHF și noul titlu al Cupei EHF, care va fi redenumit Liga Europeană de handbal.

EHF a anunțat printr-o declarație oficială despre planurile sale de a schimba formatul Jocurilor Europene de club începând cu anul 2020 . Aceste măsuri se află în faza de cercetare și nu există încă o soluție definitivă, însă Federația Europeană intenționează să continue să-și ridice competiția, așa cum sa făcut pentru a se extinde de la 16 la 24 de echipe la Campionatul European de bărbați din 2020.

EHF-informații de bază

Modificarea majoră urma să aibă loc în Liga Campionilor VELUX EHF, care și-ar schimba din nou formatul, așa cum a fost deja în sezonul 2015/2016. Cu această ocazie, EHF oferă o ligă închisă de 12 echipe compuse din campioni de ligi europene majore și patru locații suplimentare. În 22 de meciuri, unde totul este împotriva tuturor, primul opt a intrat în sferturile de finală și apoi a jucat în finala celor patru.


La rândul său, EHF intenționează să reînvie a doua competiție pe scena continentală. Cupa EHF va fi redenumită Liga Europeană de handbal, care va avea și un nou format: etapa anterioară, grupată cu 24 de echipe, ultimul 16, sferturile de finală și finala celor patru. Scopul ar fi acela de a face Turneul mai competitiv și de a oferi mai multe cluburi șansa de a juca în competițiile europene. În cele din urmă, Challenge Cup și-ar schimba nomenclatura, numindu-l Cupa EHF și având un format de cupă cu două puncte.În categoria femeilor, Liga Campionilor de sex feminin EHF ar păstra numărul de participanți la faza de grup, 16, dar împărțit în două grupuri de opt. Runda principală va fi ratată și va trece direct în sferturile de finală și apoi în finala celor patru. Pe de altă parte, o posibilă nouă ligă de handbal Europeană pentru femei va juca în același format ca și Cupa actuală EHF; în timp ce cupa de provocare, păstrând și formatul său, va fi redenumită Cupa EHF.